22.6 C
Бургас
четвъртък, юли 25, 2024

Лечителката на народа д-р Радева влиза във ВИП Брадър!!

Една от най-влиятелните българки заяви открито, че влиза в къщата на ВИП Брадър тази седмица. Д-р Радева, която използва нетрадиционна медицина, за да лекува пациентите си, ще се вихри пред малкия екран редом с родните величия. Ето и нейното признание:

radeva„Искам да ви разкажа една случка, която ме разтърси емоционално…една изповед от дълбоките недра на душата ми. Ще го направя сега, докато съм още трезва!…..Беше обичайна понеделнишка вечер, след обикновено досадния първи работен ден от седмицата. Аз и моя любовник,Паулу Коелю, седяхме в кухнята, където бях нарязала салатка в една купа и двамата си бяхме сипали по 100 гр ракия в малки чашки. По телевизията даваха Биг Брадър…Да! Аз съм от хората, които твърдят, че това е простотия и не го гледат, но всъщност го гледам. Не пращам sms-и, щото съм на Мтел ! Паулу се беше вторачил в лаптопа си и неуморимо щракаше върху клавишите…ще си помислите, че пише нова книга.. Не!..просто се заяждаше с някой във фейсбук групата. Не си приказвахме в този момент. Тишината на спокойствието се разцепваше единствено от крясъците и писъците на компетентните коментатори, поканени в студиото. Отпих глътка от кехлибарената течност, която се разля в мен като мощен водопад и ме отнесе по течението на спомените, забравяйки за момент нелепата брада на Ники Кънчев!

Денят ми беше доста натоварен в болницата…постоянно прииждаха болни хора и всички до един бяха пили Вода ! Ехх, Богу! Кога ще се научат тези хора, че водата не трябва да се пие ?! Спомних си за караницата ми с Божидар Димитров… Беше четвъртък следобед ..страшна жега!.. Бяхме се разбрали да се видим на градинката на Кристал, да го поздравя за рождения ден и да му подаря бутилка ракия, от моята. radeva-2От дума на дума стигнахме до темата за чудотворната вода от Плиска. Казах му: “Божидаре, престани да заблуждаваш хората! Такова нещо като чудотворна вода няма !… кой знае какви бактерии щъкат в тая дупка… ще се изпонасерат хората като я пият !!!“. Той ми се развика, че така подкрепял туризма…Аз пък му казах, че си играе със здравето на хората…Абе мани, мани ! Цяла София ни слушаше истериите. В крайна сметка ми стана обидно, взех си бутилката и си тръгнах демонстративно. Не след дълго направиха анализ на водата и след това му поискаха оставката…не знам кой пусна сигнал срещу него.
Отпих нова глътка….Вниманието ми отново се прикова върху екрана на телевизора, където коментираха една от участничките. Жена на възраст, с цвят на косата като портокал. Повод за поредната драма беше фактът, че на младини е дала алкохол на бебето си и го е оставила на закачалката в гардероба на дискотеката, докато тя самата се е разцепвала вътре в заведението….Че кой не го е правил !? – замислих се аз. В следващия момент камерата се премести и думата взе Цветелин, едно приятно момче с коефициент на интелигентност, колкото на краставица. Опитваше се да каже нещо морално извисено, но си личеше, че му е трудно. Стана ми жал за него…Искаше ми се да го върнат обратно в къщата, само за да го изгонят пак…Ники Кънчев го прекъсна, като любезно му каза да млъкне и обяви, че това е най-великото шоу на света и да очакваме след две седмици Вип Брадър. В този момент се подсмихнах леко, само защото преди няколко дни Нико Тупарев ми се обади да ме покани да участвам. Ще кажете : „Що пък тая са я поканили ?!… къв ВИП е Радева ! Никой не я чувал !“
Така е, не се считам за ВИП персона. Но явно продуцентите са счели за достатъчен факта, че списание Forbes ме обяви за една от десетте най-влиятелни българи, веднага след Пеевски и Джорджано, а пък National Geographic ме обявиха за “Лечителката на народа” !….В крайна сметка с продуцентите не се разбрахме за условията и хонорара, и им отказах! Не може да ни държат там като затворници и да няма алкохол…и бюджета да ми зависи от некви Пеньовци. Притеснявам се за здравето си.. пък и пациентите ми имат нужда от мен.
pauluДопрях чашата до устните си…. и изпитах онова страшно чувство на празнота…Да, чашата ми беше празна! Станах и отидох до хладилника, за да си налея от пластмасовото шише с ракия, което държим там. Тъкмо щях да си претопля и пълнените чушки от онзи ден за вечеря. Отворих вратата, лампата светна и сърцето ми замръзна….но не от студенината на хладилника, а от чувството на безпомощност, което изпитах когато осъзнах, че…..РАКИЯТА БЕШЕ СВЪРШИЛА! Как допуснах да се стигне до това…..Ами да! – спомените ми ме връхлитаха като пенсионерки промоциите в Кауфланд ! – Предната вечер изцедих последната капка от бидончето, което служи като първоизточник на алкохола в нашия скромен дом. Периодично си ходим на село, за да се запасяваме от избата. Но не се очертаваше да отидем скоро. Опела на Коелю се беше развалил- някакви маркучи, биалетки, простотии…. беше на сервиз…. Ами сега !?! Това знак ли беше ? Това ли се беше опитвала да ми каже Ванга преди 30 години…. Да, и аз съм ходила при петричката пророчица и сигурно съм единствения човек, който не си спомня нищо, защото бях пияна на мотика…а съм сигурна, че ми каза нещо много важно… за света и бъдещето на човечеството. Какви бяха опциите ми в тази тежка ситуация – Да купувам от магазина !?… Не! Не мога да си го позволя на една лекарска заплата…дори да взимах рушвети, пак нямаше да мога да си позволя да изкупя витрината с алкохола в магазина, за да имаме да преживеем, докато се оправи колата…….. Или пък да поискам от съседите ?… Не! С какви очи ще ги погледна хората и ще им искам от ракията… да си опозоря името ! Погледнах към Коелю, който все по-енергично натискаше клавишите.. явно, че фейсбук спорът се беше разгорещил. Той нищо не подозираше за кризата, която беше настъпила и аз бях тази, която трябваше да му съобщи. Как да му кажа? За каква мърла ще ме помисли !?

radeva-3Голяма буца беше заседнала в гърлото ми и не ми позволяваше да издам и звук за случилото се. Той изведнъж спря да пише, усетил уплашеният ми поглед върху себе си. Погледна ме директно в очите. Усещах проницателният му поглед с всяка клетка на тялото си и очаквах да настъпи Армагедон. Той знаеше !!! Може би беше видял шишето, а може би и сам беше го изпразнил… Мислех, че ще ми се развика, ще стане скандал, ще се обвиняваме взаимно или ще почне да ми цитира тъпотиите си… бях готова да си събера багажа и да се скрия вдън земя. Той стана и се запъти към лавицата с книги. Протегна се и взе една книга…мислех, че ще ме замери с нея, но той я отвори и се приближи към мен. Когато дойде съвсем близо успях да видя, че това не беше обикновена книга…всъщност беше кутия във формата на книга, а вътре…о ,Боже !..а вътре имаше стъклена бутилка от 700 мл, пълна с кехлибарена ракия. Веднага познах бутилката, тъй като това беше същата бутилка, която бях приготвила за рождения ден на Божидар Димитров ! Краката ми се подкосиха, а очите ми се напълниха със сълзи. Неконтролируемо се метнах в прегръдките на Коелю и устните ни се преплетоха в страстна, изпепеляваща целувка ! Моят герой !!! Да откриеш сродната си душа, да можете да се разбирате без думи, само с поглед – БЕЗЦЕННО! Не знам накъде ще ни отведе вятърът на съдбата…още ни е рано за сватби и деца, но знае ли човек.. вярвам в щастливия край ! Едно само ще ви кажа…може би Божидар Димитров беше прав и водата от аязмото наистина е чудотворна !!!………………………… Биг Брадър свърши, но нощта тепърва започваше.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии