12 C
Бургас
неделя, май 9, 2021

Европа се застъпи за България! 450 лева минимална работна заплата

Доживяхме денят в който някой да се застъпи за българите и България и да помислят за състоянието на държавата ни. Очаква се в близките три месеца Европа да ни подаде ръка ,за да се измъкнем от беднотията ,в която живеем.

Този път,обаче, това обещание не бе дадено от баналните политици у нас, които само ни залъгват с красиви думи и после нищо не правят, а от самия Европейски Съюз. Еврокомисарят по заетостта и социалните – Ласло Андор обеща,че в рамките на 3 месеца без никакъв проблем може да бъде приета единна минимална работна заплата в целия ЕС.

Тя ще бъде в размер на 450 лева. Комисарят е категоричен, че няма никакъв  повод за притеснение, защото е изследвал икономиката у нас и заяви ,че преспокойно тази идея може да се осъществи у нас, като рязкото увеличение няма да повлияе по никакъв начин на държавата от финансова гледна точка.

Според Андор и проучванията ,които е направил, той обяви,че 450 лв. минимална месечна работна заплата не само няма да повлияе на бюджета на държавата ,ами ѝ дори по-висока да е тя, пак няма да окаже влияние. По време на изказването си за единна минимална работна заплата за целия Евросъюз Андор много хубав пример.

Той посъветва да гледаме в една от страните членки-Франция,където всеки легално пребиваващ там има право на определена сума гарантиран доход ,месечно, но ако тази сума не може да му бъде изплатена от работодателя ,тя се изплаща от държавата,в зависимост колко е разликата между реалните пари, които взима работника и прага на минималната работна заплата.  Но дали управляващите ще се съгласят с това  предложение. ..!???

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
71последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии