16.1 C
Бургас
неделя, декември 3, 2023

Днес е… 30 Юни

Тази вечер морският бряг ще бъде най-оживеното място у нас. Стотици приключенци ще замръкнат по плажовете, в очакване на първото Юлско утро. С много музика и добри приятели, независимо дали на някое усамотено място или сред шумна тълпа на концерт, отново ще се спази традицията да отбележим Джулай морнинг. А „празникът“ е уникален и се отбелязва само у нас. Води началото си от Варна през 1980 г., когато група приятели се събират в последното лято преди казармата да ги разпилее. Идеята се разпространява бързо като протест срещу Режима. Днес, въпреки че няма комунизъм, а хипи е термин за модно течение, волните души продължават да посрещат Юлската зора под звуците на Юрая Хийп, но вече с надеждата, че светът става по-добър, а ние – по-свободни. Грабвайте най-добрите си приятели, не забравяйте китарите и огъня и приключенствайте – лятото е в разгара си!


Алегра Версаче

За други пък, 30 Юни е повод за подаръци, тортичка и шумно празненство. Ще черпят рождениците – Анастасия Мозер, Ралф Шумахер, Майк Тайсън и Черил Коул. Алегра Версаче също празнува. Любимата племенница на покойния Джани е собственичка на 50-процентов дял от Модната къща и е пример за послушна богата наследница.


На днешната дата, през 1936 г., е публикуван романът на Маргарет Мичъл – Отнесени от вихъра. За него авторката получава награда Пулицър. Интересна е историята на книгата, която Мичъл написва на шега, за да уплътнява времето си. Претърпяла автомобилна катастрофа тя трябва да намира начин да прекарва дългите дни на възстановяване. Случайно попадайки на ръкописа, издателят и вижда огромния потенциал и поръчва на Маргарет Мичъл да редактира любовната история на Скарлет и Рет, за да бъде публикувана. Друга книга така и не излиза изпод перото и.


По-късно, през 1997 г. Блуумсбъри публикуват в Лондон първата книга от серията за младия магьосник – Хари Потър и Философският камък. Интересен факт е, че на 30 Юни (според текста) Сивиръс Снейп убива Албус Дъмбълдор по негова поръка. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии