17.6 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Чук-почук по шарените яйчица

Боички за яйцаОще съвсем мъничко и ще си кажем Христос Воскресе. Но преди да празнуваме и да се веселим, днес беше „крайният срок“ за боядисване на яйцата. Вижте нашите Сложни яйчица какви хубави станаха. Харесват ли ви техниките? Как се получиха вашите яйчица? Какви бои използвахте и как ги нашарихте – едноцветно, с картинки… Пуснете ни снимка на страницата във Фейсбук и може да си спечелите наградка… И, разбира се, грамота за Яйцеписец на 2012 г. А сега, нека видим какво се получи от нашите Сложни яйца.

 

Започнахме с избора на боя. По магазините имаше видове и видове! За да е по-сигурно си взехме от всички по едно пакетче. Запасихме се с четка, палитра, чисти клечки за уши (не гледайте толкова стреснато!), бурканчета, лъжички, памук, търпение и творческо вдъхновение.Великденски яйца

 

Някои от яйцата само нашарихме с капки боя, която се стече по тях и образува весела мрежичка.

 

Шарене на яйца в памук

 

Други оваляхме в парче памук, напоено с боички. Колко весело! Тази техника се нарича Марбъл, защото яйцата стават като парченце скала. Същата техника можете да използвате и при маникюр, както и при освежаване на мебелите и аксесоарите. Трябва ви само въображение.

 

Нарисувани яйца

 

После решихме да подходим като художници и изпъстрихме яйцата с патета, цветя, слънца, усмивки и детелинки. Чак да ти е жал да сбориш някого. Ползвахме четчица за рисуване и клечка за уши.

 

Нарисувани яйца

 

А вашите яйца? Как станаха? Ще ни сборите ли набързо, да видим кой е бияч?!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии