20.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

5 идеи за тиймбилдинг

     Имате изграден екип от хора, но усещате че нещо куца. Работният ден минава в клюки, дразги и оплаквания един от друг. Осъзнавате, че напрежението във въздуха пречи на работния процес и отнема важно време в което може да печелите пари. Модерният ръководител на екип трябва да познава съвременните техники управление на човешкия ресурс.

Вероятно сте чували думата тиймбилдинг, но по-вероятно е да не знаете какво точно значи. От английски тиймбилдинг означава в буквален превод – изграждане на екип. Трудно е да кажем на Гошо и Иван, че трябва да работят един с друг, а не да се карат. Основата на добрия работен процес се състуи в доверието. Ако Гошо няма доверие във целия ви екип и самия вас, той вероятно ще действа като вълк единак. А вълк единак и екип не се римуват.

Ще ви дадем няколко просто съвета и идеи, как да сплотим екипа, така че всички в офиса да се чувствате комфортно и работния процес да върви по-гладко.

  • 1) Рафтинг – карането на високоскоростни лодки в малка група при екстремни условия повишава доверието и работата в екип. От самата подготовка на лодката до пристигането до крайната точка изисква високо колегиално ниво, което ако досега е липсвало, то със сигурност по време на рафтинга ще се изгради. Инстинктът за самосъхранение у всеки ще се обади.
  • 2) Пейнтбол – заключената агресия е основа на лошата комуникация. Стрелбата с топки с боя помага да отмъстим на колегата, който ни дразни, без да е нужно да отговаряме пред закона след това. Евтин и лесен тиймбилдинг, който не се нуждае от специална подготовка. Всяко пейнтбол игрище ви осугурява екипировка, достатъчно топки с които да изчистим натрупаната агресия и забавни правила, които да следваме и да работим в екип.
  • 3) Пикник – най-лесният вариант за сплотяване на малка група от хора. Харесайте красиво кътче в близост до вашия офис, което не изисква пътуване повече от час. Купете прибори за еднократна употреба, осигурете музика и лека храна. Готвенето на открито е страхотен начин да работим в екип. Разделете екипа на няколко по малки, и нека всеки приготви нещо вкусно, любимо и лесно.
  • 4) Посетете музикален клуб – това е доста труден вариант за сплотяване. Ако не познавате екипа добре, по-добре пропуснете този вариант. Важно е всички да имат сходен вкус за музика. Танците, музиката и алкохола сплотяват бързо и лесно. Пийте с мярка, за да няма истории и снимки, от които да ви е срам.
  • 5) Градинарство – създайте малка градинка около офиса. С всеобщи усилия създайте малко кътче в което може да релаксирате заедно, докато произвеждате бъдещата си салата или просто водите неформални разговори около бъдещата продукция.

Очаквайте продължение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии